Κυριακή 24 Μαΐου 2015

ΚΑΘΕ ΦΡΟΥΤΟ ΚΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ!

                                                                       
  Όταν μεγάλωνα τα παιδιά μου,κάθε φορά που ασχολούμασταν με  ένα καινούργιο  θέμα στα διαβάσματά τους αφιερώναμε παράλληλα λίγο χρόνο για να το κατανοήσουμε σε βάθος .Έτσι είχαμε διπλό όφελος. Γιατί και η εργασία στο μάθημα γινόταν καλύτερη, και στα παιδιά έμενε η καλή γνώση.Εάν μάλιστα γινόταν και μία εμπέδωση  με την ευκαιρία μίας εκδρομής,μίας επίσκεψης σε μουσείο,  μίας κινηματογραφικής ταινίας,ή απλά μίας εορταστικής εκδήλωσης τότε το συγκεκριμένο θέμα  γινόταν πλέον οικείο!
         Μετά από αυτό   είδα πόσο  καλό  έκανε  τους έκανε ,αφού όταν η  δασκάλα τους ζητούσε εργασίες με ανάπτυξη τα κατάφερναν,και  έμαθαν να το κάνουν και μόνοι τους. Για αυτό έχω κάτι 
"φυτά  εσωτερικού χώρου"!!!Σε καλό να τους βγαίνει!...
       Ακολουθώντας λοιπόν αυτή την τακτική θέλησα να κάνω και σε σας φίλοι μου γνωστή την ιστορία  κάθε φρούτου που φτιάχνω μαρμελάδα,γιατί έτσι θα καταλάβουμε τον πολύτιμο θησαυρό που μας δίνει η φύση .Στον Παράδεισο ο Θεός έδωσε  πολλά δέντρα με πλούσια βλάστηση και καρποφορία, δείχνοντάς τους πόσο χρήσιμο ήταν για την ευτυχία τους να έχουν δέντρα και φυτά με δυναμωτικούς  καρπούς.Ίσως ο Θεός καταλάβαινε πως όλη αυτή η πλούσια καρποφορία θα βοηθούσε τον Ανθρωπο να μάθει να εργάζεται για αυτήν να χαίρεται με το αποτέλεσμα και να ευχαριστεί τον Πλάστη.
       Στην γή μας έδωσε πολλά δώρα ,μαζί  και την χλωρίδα  και την πανίδα για τον κύκλο της ζωής .Και σοφά κατένειμε την βλάστηση ανάλογα    με το κλίμα κάθε εποχής και περιοχής.
       Μας έδωσε λοιπόν και το μυαλό να φτιάχνουμε την Μαρμελάδα!Και μάλιστα κάθε φορά με τα φρούτα της εποχής! Τώρα κιόλας που μπορούμε και βρίσκουμε και φρούτα και από άλλα μέρη σκέφτομαι να τολμήσω να σας προτείνω διάφορες γεύσεις! Να περιμένετε λοιπόν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου